Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert antidrog, despre cazul Pascu: 'EI sunt autorii morali ai accidentului în care doi tineri și-au pierdut viața'

Inquam Photos / Octav Ganea
vlad pascu mascati

Expert antidrog, despre cazul Pascu: 'EI sunt autorii morali ai accidentului în care doi tineri și-au pierdut viața'

Un joint „nevinovat si inofensiv” a condus la apriția „cazului” Pascu, printr-o complicitate - în cele din urmă letală - între familie și autorități, transmite președintele Federației Neguvernamentale Antidrog CIADO, Gigel Lazăr.

Presedintele Federatiei Neguvernamentala Antidrog CIADO, Gigel Lazăr, susține că primul „joint” e extrem de periculos, pentru orice consumator.

„Povestea unui JOINT "inofensiv" dar si o lectie pentru multi parinti!

Tanarul Pascu a pornit la varsta de 13 ani cu un joint. Parintii au apreciat probabil ca este distractie, nimic periculos. Lucrurile au degenerat si s-a ajuns la consum si de alte substante. 2 dosare penale pana la 18 ani si ambele solutionate cu NUP. Oare daca organele de ancheta, instanta ar fi apreciat pericolul social ar fi fost altfel decat a fost....2 morti, familii distruse? Dar nu, nu este totul. Tanarul Pascu a ajuns in puscarie, mama dorind sa isi salveze fiul dar prea tarziu si incorect a ajuns si ea in puscarie. Tatal? Este intr-o situatie total delicata.

Ce au facut parintii, organele de ancheta, instantele de judecata dintr-un tanar? Simplu l-au distrus si imi permit sa zic ca sunt autorii morali ai accidentului in care doi tineri si-au pierdut viata.

Da, este durere, este consternarea societatii dar la ce ajuta acum? Cert la NIMIC si asta doare mult, prea mult. Guvernul României, ministri responsabili pe segment fac doar declaratii, fac doar promisiuni si nu, nimic nu se intampla si asta doare societatea. Unii vor pedepse, altii vor centre de tratament sau condamnari fara numar a consumatorilor. Serios? Sunt peste 1 milion de consumatori cum ii "bagati la puscarie" prin tragere la sorti, in ordine alfabetica?

Mai retineti de la ce a inceput povestea? De la un joint cumva? Acel joint "nevinovat si inofensiv"?

Ma doare incompetenta decidentilor, specularea situatiei in beneficiu personal de politicieni si cel mai mult ca TOTI decidentii stiu situatia de peste 8 ani si nu au facut NIMIC”, a spus Gigel Lazăr, pe Facebook.

Vezi și: Miza traficului de droguri din România! Expert: 'De aici pleacă influența. Cine deține puterea?'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.