Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert, despre declarația din Parlament: Moft politic fără efect juridic

Parlamentul Republicii Moldova
Parlament Moldova

Orice declarație în cadrul Parlamentului care este votată de deputați poartă mai mult caracter politic și nu poate duce la consecințe juridice. De această părere este profesorul în drept Constituțional Teo Cîrnaț.

Potrivit lui, astfel de declarații pun mai multă presiune asupra autorității care exercită funcția de jurisdicție constituțională și afectează independența Curții Constituționale, transmite Știri.md cureferire la Tv8.md.

„Miza actualei declarației este de a speria judecătorii Curții Constituționale, ca nu cumva pe 28 aprilie să declare neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care a fost introdusă starea de urgență.

Dacă o declară neconstituțională, atunci îi taie orice pârghii politice și șantajabile ca să amâne cât mai departe alegerile parlamentare anticipate.

Dacă declară această hotărâre Constituțională, atunci Președintele R. Moldova este obligată să dizolve actualul Parlament din legislatura a X”, a declarat Cîrnaț.

Potrivit lui, ceea ce se întâmplă în prezent în cadrul Parlamentului, „este un moft politic care duce la distorsionarea sau la punerea sub lovitură a principiului statului de drept și democratic”, principiu care este scris în Constituție, legalității și executării întocmai a hotărârilor Curții Constituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.