Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert: Gafele Maiei Sandu în intenția de dizolvare a Parlamentului

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Expertul în drept constituțional, Teodor Cârnaț, consideră că președinta Maia Sandu a admis două mari greșeli când a pornit pe calea dizolvării Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate cât mai curând posibil.

Și asta pentru că de organizarea alegerilor parlamentare sunt responsabile două instituții: CEC-ul și Guvernul, care în prezent sunt subiecte de dispute politice, informează Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„La acest capitol, eu cred că dna președintă, inclusiv PAS-ul, au dat greș. Au dat greș în sensul că nu au pedalat bine ideea ca să fie învestit în funcție un guvern pro-european...

Eu spun că s-a gafat aici, adică au greșit. Dar din ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova, atunci Guvernul Ciocoi este responsabil din punctul de vedere al finanțării alegerilor parlamentare anticipate și din punctul de vedere al garantării ordinii de petrecere a alegerilor parlamentare anticipate.

Referitor la organizare și petrecere este responsabil acel organ specializat care este Comisia Electorală Centrală. Și la acest capitol chiar Dvs. ați menționat că avem probleme, deoarece mandatul unor membri ai Comisiei Electorale Centrale expiră. Și dacă expiră, s-ar putea ca actualul Parlament, în perioada pandemică, în perioada stării de urgență, să numească noi membri în cadrul Comisiei Electorale Centrale”, a declarat Teodor Cârnaț în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Expertul mai susține că principala necunoscută ține de durata stării de urgență, care poate fi modificată la dorința Forului Legislativ.

Amintim, că în urma deciziei Curții Constituționale, președinta Maia Sandu va avea libertatea de a dizolva actualul Parlament și de a declanșa alegerile parlamentare anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.