Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert în spațiul ex-sovietic: Urmează momente importante pentru parcursul pro-european al Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei

ursula von der leyen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost duminică în vizita la Kiev. Vizita precede raportul UE care va analiza progresele înregistrate de Ucraina în procesul de aderare.

Uniunea Europeană va fi alături de Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”. a transmis Von der Leyen de la Kiev.

Expertul în spațiul ex sovietic, Angela Grămadă susține că vizita Președintelui Comisiei Europene la Kiev transmite un mesaj de sprijin pentru Ucraina într-un moment în care părea că lumea occidentală și Uniunea Europeană par mai de grabă preocupate de conflictul Israel - Hamas și că situația din Estul Ucrainei a trecut în plan secund.

"Urmează momente importante pentru parcursul pro-european al Republicii  Moldova , Ucraina și Georgia" spune la RFI  Angela Gramadă, expert în spațiul ex-sovietic.

Specialista  crede că aderarea acestor țări va depinde de rezultatul alegerilor care urmează, de problemele pe care le pot genera unii politicieni din Europa și nu în ultimul rând de succesul reformelor.

Semnalul transmis de Ursula Von der Leyen Ucrainei este unul important pentru țara aflată în război, chiar cu blocul pe care vrea să îl părăsească în favoarea dezvoltării și democrației mai declară pentru RFI, Angela Gramadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.