Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert ONU: Uciderea unui palestinian de opt ani de către soldaţii israelieni în Cisiordania a fost o posibilă crimă de război

Cisiordania

Un expert al Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat că dovezile colectate de BBC relevă că uciderea unui băiat palestinian de opt ani de către soldaţii israelieni în Cisiordania ocupată a constituit o posibilă crimă de război, informează BBC, relatează Rador Radio România.

BBC a examinat imagini şi înregistrări şi a colectat relatări ale martorilor în legătură cu acel incident. În noiembrie 2023, cel puţin nouă băieţi palestinieni se aflau la un colţ de stradă din oraşul Jenin, când asupra lor a fost lansată o serie de gloanţe, iar doi dintre băieţi au fost ucişi: Basel, în vârstă de 15 ani şi Adam, de opt ani.

Ancheta BBC arată cum Adam, care nu părea să fi fost înarmat, a fost împuşcat în cap în timp ce fugea. Basel părea să strângă ceva în mâini, despre care armata israeliană a afirmat că era un mic dispozitiv explozibil improvizat. Armata israeliană a motivat că suspecţii urmau să arunce cu explozibili către soldaţi, punându-i în pericol imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.