Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert ucrainean: O întrevedere între Zelensky și Dodon ar provoca reacții negative la Kiev

wikipedia.org
igor dodon

Igor Dodon este asociat constant în conştiinţa publică ucraineană cu un aliat al Rusiei, de aceea o eventuală întâlnire cu preşedintele ucrainean poate provoca o reacţie negativă în Ucraina. Opinia aparţine lui Artem Filipenko, directorul Departamentului pentru regiunea Dunăre şi Marea Neagră din cadrul Institutului Naţional pentru Studii Strategice al Ucrainei.

Într-un interviu acordat Laboratorului pentru analiza conflictului transnistrean din România, Artem Filipenko a menţionat că preşedintele Republicii Moldova a dorit atât de mult să-şi consolideze reputaţia de „prieten al Rusiei” încât a făcut o serie de greşeli pentru care acum trebuie să plătească.

Citește și: Guvernul Orban CUTREMURĂ piața auto! Lovitura pe care le-o pregătește, în 2020, proprietarilor de mașini

„Din cauza declaraţiei sale potrivit căreia Crimeea „este de facto teritoriu rusesc”, el este asociat constant în conştiinţa publică ucraineană cu un aliat al Rusiei. Din câte înţeleg, astfel este perceput şi în România.”, a spus expertul ucrainean.

Potrivit lui Artem Filipenko, Igor Dodon încearcă să schimbe opinia celor din jur despre el.. „În felicitarea adresată preşedintelui Ucrainei de Ziua Independenţei, el şi-a declarat sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat expertul, care a mai menţionat că, totuşi, poziţia lui Igor Dodon nu este foarte clară.„În acelaşi timp, izolarea preşedintelui Republicii Moldova l-ar putea împinge spre relaţii şi mai strânse cu Rusia”, a conchis expertul ucrainean, potrivit TVR Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.