Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experţi în sănătate de la Oxford le cer angajațiilor din MB să nu aducă dulciuri și sucuri la birou: NHS spune că majoritatea adulţilor sunt obezi

arkansasonline.com
obezitate gras supraponderal

Nutriţioniştii britanici nu recomandă angajaţilor să aducă dulciuri pentru colegi la birou. Consumul regulat de alimente şi băuturi bogate în zahăr creşte riscul de obezitate şi carii dentare, potrivit NHS

Experţi în sănătate de la Universitatea Oxford spun că angajaţii nu ar trebui să aducă dulciuri la birou, pentru a evita tentaţia, scrie BBC. Potrivit NHS, Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, majoritatea adulţilor din Anglia sunt supraponderali, anunță news.ro.

Susan Jebb, preşedinta Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Regatul Unit şi profesor de dietă la Oxford, a comparat prăjiturile aduse de colegi la birou cu fumatul pasiv.

Ea a spus: „Dacă nimeni nu aduce prăjituri la birou, nu voi mânca dulciuri”.

La BBC, medicul generalist Helen Wall a spus că oamenii trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru propria sănătate. Medicul de familie, care practică în Bolton, a subliniat: „Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i aşa”.

Profesorul Jebb, de asemenea, a susţinut că a mânca prăjituri este o alegere, dar colegii s-ar putea ajuta reciproc prin a refuza un astfel de răsfăţ.

Ea a spus: „Tuturor ne place să credem că suntem oameni raţionali, inteligenţi, educaţi, care fac alegeri informate tot timpul şi subestimăm impactul celor din jur”.

„Dacă nimeni nu aducea prăjituri la birou, nu aş mânca prăjituri în timpul zilei. Dar pentru că oamenii aduc prăjituri, eu le mănânc. Acum, am făcut o alegere, dar oamenii aleg şi să meargă într-un pub plin de fum de ţigară”.

„În cazul fumatului, ne-am obişnuit că unii oameni fac un efort de a ieşi afară, însă şi noi trebuie să le asigurăm un mediu plăcut. Dar nu e valabil şi în privinţa mâncării”.

În multe locuri de muncă, prăjiturile, dulciurile, biscuiţii aduşi din vacanţă sau dintr-o vacanţă pot provoca tentaţii în rândul colegilor.

Rar se întâmplă ca în unele locuri să primeşti fructe în loc de dulciuri.

Dr. Wall a spus că este bine să te bucuri de plăceri la locul de muncă.

Vorbind la BBC Breakfast, ea a spus: „Se pare că încercăm să controlăm totul. La sfârşitul zilei, trebuie să ai puţină voinţă, nu-i aşa...”.

„Dacă cineva fumează lângă tine, nu poţi să nu inhalezi. Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu?”.

În ceea ce priveşte poziţia oficială a guvernului, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a spus că Rishi Sunak crede că „o alegere personală ar trebui inclusă în abordarea noastră”.

El a adăugat: „Vrem să încurajăm un stil de viaţă sănătos şi luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat NHS 6 miliarde de lire sterline anual”.

„Cu toate acestea, modalitatea de a trata această problemă nu este de a împiedica oamenii să aducă ocazional dulciuri pentru colegii lor”.

Purtătorul de cuvânt al lui Rishi Sunak a adăugat că prim-ministrul a fost „de acord cu o bucată de tort” şi cel mai mult i-au plăcut cele cu morcovi şi red velvet.

Potrivit site-ului NHS (Serviciul Naţional de Sănătate), majoritatea adulţilor din Anglia sunt supraponderali. Consumul regulat de alimente şi băuturi bogate în zahăr creşte riscul de obezitate şi carii dentare.

Prof. Jebb, care face parte din Comisia de Sănătate a Times, şi-a exprimat frustrarea faţă de decizia miniştrilor de a amâna introducerea unui avertisment TV pentru publicitatea la mâncarea nesănătoasă.

Departamentul de Sănătate a declarat că planurile vor fi amânate cu un an, în timp ce oficialii au evaluat impactul asupra finanţelor gospodăriei, deoarece familiile se luptă cu creşterea costului vieţii.

Prof. Jebb a mai spus că nu este suficient să te bazezi pe „eforturi extraordinare” ale voinţei pentru a evita supraalimentarea într-o societate care oferă oamenilor mâncare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.