Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experţii din Africa de Sud sting isteria provocată de variola maimuţei: Nu este necesar! Boala nu se va răspândi precum COVID-19

eastweststream.com
vaccin Variola

Experţii în boli infecţioase din Africa de Sud au anunţat, miercuri, că nu consideră ca fiind necesară o campanie de vaccinare în masă contra variolei maimuţei şi sunt de părere că boala nu se va răspândi precum coronavirusul, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Africa de Sud nu a înregistrat niciun caz confirmat sau suspectat de variola maimuţei, o boală infecţioasă virală cu simptome de obicei uşoare, care este endemică în părţi din Africa de Vest şi Centrală.

Cu toate acestea, autorităţile sanitare locale sunt vigilente după ce aproximativ 200 de cazuri suspecte şi confirmate de variola maimuţei au fost detectate în 21 de ţări de la începutul lunii mai.

”În acest moment, nu avem nevoie de vaccinări în masă contra variolei maimuţelor. Sunt multe de investigat din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Adrian Puren, director executiv al Institutului Naţional pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud.

Jacqueline Weyer, un alt expert din cadrul NICD, a spus că până în prezent nu a existat ”nimic straniu, nimic ce nu a fost întâlnit” până acum în focarul de variola maimuţei din afara Africii, ”cu excepţia faptului că acum se întâmplă într-un loc diferit”

Ea a mai precizat că variola maimuţei nu este la fel de contagioasă precum virusul care provoacă COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.