Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții germani anunță în ce condiții vor fi ridicate restricțiile: 'Masca trebuie să devină ultima modă'

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus masca aeroport

Masca de protecţie trebuie să devină ''noul standard social'' şi de purtarea ei în public trebuie condiţionată relaxarea actualelor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, consideră Academia Leopoldina, o instituţie de referinţă în Germania, consemnează vineri agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

''Numai cu o protecţie sanitară suficientă se poate reveni la viaţa normală. Masca trebuie să devină ultima modă'', a declarat pentru săptămânalul Der Spiegel un membru al acestei academii, insistând că generalizarea acoperirii gurii şi nasului în spaţiul public este o necesitate în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

Problema cea mai importantă rămâne însă disponibilitatea acestui accesoriu pentru populaţie, cererea foarte mare pe plan mondial făcând măştile sanitare dificil de procurat.

Cancelarul Angela Merkel, care a asigurat că ultimul raport pe care Academia Leopoldina îl va prezent luni va juca un rol important în dezbaterea despre relaxarea măsurilor de izolare, a avut o discuţie telefonică cu preşedintele chinez Xi Jinping, în urma căreia, potrivit Suddeutsche Zeitung, s-a ajuns la un acord prin care o companie chineză va furniza Germaniei 40 de milioane de măşti săptămânal.

Guvernul de la Berlin se va reuni miercurea viitoare prin videoconferinţă cu conducerile landurilor germane pentru a discuta despre oportunitatea relaxării măsurilor restrictive menite să frâneze răspândirea coronavirusului, dorind un echilibru între aplicarea criteriilor sanitare şi pagubele economice create de aceste măsuri.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

Între timp, în Spania guvernul a recomandat vineri folosirea măştilor reutilizabile în timpul deplasărilor ce implică aglomeraţii şi va începe de luni distribuirea lor în staţiile de metrou şi de tren, în această zi urmând să fie reluate activităţile economice neesenţiale suspendate pe 30 martie în încercarea de a limita epidemia.

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, care a avertizat că Spania încă se află ''într-o fază importantă a epidemiei'', a precizat că vor fi distribuite măşti mai ales în mijloacele de transport unde păstrarea unei distanţe de siguranţă este dificilă şi a asigurat că va fi sporită producţia naţională de măşti sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.