Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții germani: Pandemia intră într-o nouă dimensiune. Se impune limitarea contactului uman

omicron

Grupul de experţi care îndrumă guvernul german asupra gestionării pandemiei COVID-19 a tras duminică un semnal de alarmă asupra progresiei variantei Omicron foarte contagioase a coronavirusului şi a cerut instituirea ''în cel mai scurt timp'' a unor restricţii suplimentare care să diminueze contactele populaţiei, avertizând inclusiv că transmiterea intensă a acestei variante ameninţă funcţionarea infrastructurilor critice, consemnează France Presse.

Cu varianta Omicron pandemia intră ''într-o nouă dimensiune'' şi se impune limitarea contactelor(grupul de experţi al guvernului german), informează Agerpres.

Varianta Omicron face ca pandemia să intre ''într-o nouă dimensiune'', întrucât ea ''infectează mult mai multe persoane în foarte scurt timp şi afectează mai mult (faţă de alte variante) persoanele vindecate sau vaccinate'', explică cei 19 experţi sanitari într-un raport.

Aceasta poate conduce la o ''răspândire explozivă'', timpul de dublare a ratei de incidenţă a infectărilor cu această variantă fiind în prezent în Germania între două şi patru zile, semnalează raportul.

''Dacă transmiterea variantei Omicron în Germania va continua în acest ritm, o parte semnificativă a populaţiei se va îmbolnăvi simultan şi/sau va intra în carantină'', subliniază experţii germani, atrăgând astfel atenţia asupra riscului ridicat de perturbare a funcţionării ''infrastructurilor critice'' (spitale, servicii de urgenţă, telecomunicaţii, aprovizionarea cu apă şi electricitate etc.).

Grupul de experţi nu detaliază măsurile necesare şi nici nu propun un lockdown total - pe care ministrul sănătăţii Karl Lauterbach l-a exclus înainte de Crăciun şi l-a considerat a fi puţin probabil după aceea -, dar cer ''reduceri semnificative ale contactelor'' şi măsuri în acest sens să fie luate ''în cel mai scurt timp'', adică ''în zilele următoare''.

Germania este afectată din toamnă de un puternic val de infectări cu varianta Delta, peste care se suprapune acum înmulţirea infectărilor cu noua variantă Omicron, până pe 14 decembrie fiind confirmate 112 infectări cu această variantă prin secvenţiere şi alte 213 cazuri suspecte prin teste PCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.