Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expertul israelian Itai Brun: 'Statele au nevoie de legitimitate, în plan internațional și intern, înainte de a porni la război'

nave armata razboi naval portavion

Legitimitatea în plan intern și internațional este un element-cheie care influențează strategia națională de securitate a Israelului, dar și altor țări, a declarat expertul israelian Itai Brun, la Conferinţa organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’ .

În cadrul conferinței, Itai Brun a fost întrebat de Adrian Sârbu, patronul Mediafax, care este rolul cetățenilor israelieni în cadrul arhitecturii de securitate.

"În momentul în care se declanșează un război ai nevoie de legitimitate în plan intern, ai nevoie de public să te susțină, parțial pentru că vor trebui să lupte, pentru că sunt rezerviști, dar, și mai mult, pentru că pentru aceste decizii dificile este nevoie de legitimitate, legitimate internațională și legitimitate în plan intern", a afirmat generalul (r) de brigadă Itai Brun.

"În 1982, când Israelul a pornit Primul război din Liban, guvernul s-a confruntat cu problema legitimității. (...) În 1973 am înțeles că luptăm pentru supraviețuirea noastră. Dar în 1982 a fost un fel de război la alegere, cu un fel de ambiție de a schimba regimul din Liban, așa că o parte a publicului s-a opus acestei operațiuni", a adăugat expertul.

Citește și: Florin Cîțu nu se lasă! ”Credeau că mai au timp să ascundă jaful din banul public”

Generalul (r) Itai Brun a subliniat că: "Pentru a încheia acest răspuns, rolul publicului este că guvernul ar trebui să aibă legitimitatea publică de a lua aceste decizii în timpul războiului. Din acest motiv, guvernul comunică cu publicul, de exemplu în cadrul unor astfel de conferințe".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.