Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile ministrului demisionar al Sănătății

 Patriciu Achimaş Cadariu

Patriciu Achimaş-Cadariu a susţinut o declaraţie de presă, luni, la sediul Ministerului Sănătăţii. Ministrul demisionar al Sănătății a declarat că a demisionat din cauza unor diferențe de abordare.

Ministrul Sănătăţii a DEMISIONAT/ UPDATE

„În această dimineață am avut o discuție cu premierul Dacian Cioloș. Există diferențe de abordare, motiv pentru care am decis să-mi înaintez demisia. Principala noastră preocupare o reprezintă siguranța pacienților în condițiile repectării legii, De aceea, am ales să facem analizele care puteau fi făcute cel mai rapid”, a explicat Patriciu Achimaş Cadariu.

Ministrul Sănătății a clarificat informația legată de procentul de 5%.

„A apărut în spațiul public, informația și s-a afirmat că aș fi mințit. Cele cinci procente se refereau la totalul testelor de sanitație”, a spus Cadariu, care a fost acuzat că a încercat să micșoreze lista cu spitalele găsite în neregulă.

Totodată, Cadariu a lăsat să se înțeleagă că nu avea cum să rezolve peste noapte această problemă, care datează de ani de zile în România.

„Dezinfectanții reprezintă doar o parte din problemele sistemului sanitar și o parte a problemei infecțiilor nesocomiale. După cum atestă și comunicatul SRI, aceasta a fost o problemă constantă și de aici și planul de combatere a infecțiilor nosocomiale, pe care l-am lansat recent. Un astfel de plan nu se face, însă, pompieristic, nu se aruncă o bombă la televizor”, și-a justificat demersurile fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.