Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile suspecților în cazul atacului cu Noviciok de la Salibury nu i-au convins pe britanici

Gazeta de Nord Vest
otrava

Declaraţiile făcute de doi ruşi acuzaţi că au încercat să-i omoare pe fostul dublu spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia Iulia la Salisbury, în Anglia, nu sunt credibile, a declarat joi parlamentarul britanic John Glen, originar din Salisbury, relatează Reuters preuată de Agerpres.

Intervievaţi de canalul de televiziune Russia Today, apropiat Kremlinului, bărbaţii - care seamănă cu cei doi suspecţi ale căror fotografii au fost difuzate de Marea Britanie - au declarat că au dorit să 'viziteze catedrala din Salisbury'. Totodată, ei au confirmat că se numesc Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, aşa cum indicase Londra, care îi acuză că sunt agenţi ai Serviciului de informaţii militar rus (GRU).

"Frumos că Alexandru Petrov şi Ruslan Borisov au reuşit să vadă atracţiile turistice de clasă mondială pe care #Salisbury le poate oferi. Dar este foarte ciudat să vină doar pentru două zile în timp ce aveau Noviciok în bagajele lor", a scris pe Twitter John Glen.

''Salisbury salută turiştii din întreaga lume şi este foarte deschis pentru afaceri, dar declaraţiile făcute de Petrov şi Boşirov nu sunt credibile şi nu corespund informaţiilor generale pe care le avem despre aceşti indivizi'', a adăugat el.

Potrivit Londrei, atacul cu agent neurotoxic Noviciok a fost comis de doi 'ofiţeri' GRU, identificaţi de poliţia britanică ca fiind cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, pe care poliţia îi suspectează că au intrat în Marea Britanie sub alte nume. Ei fac obiectul unui mandat de arestare.

De la început, Marea Britanie a acuzat Moscova că s-ar afla la originea atacului, care a provocat o gravă criză diplomatică între Rusia şi Occident.

Serghei Skripal şi fiica sa au supravieţuit atacului cu Noviciok, la fel şi poliţistul care s-a contaminat atunci când le-a venit în ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.