Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicația firmei care a reabilitat podul prăbușit peste Siret: 'Probabil au cedat structurile de rezistență vechi de mai bine de 50 de ani'

Patronul firmei care a executat lucrările de reabilitare a podului care s-a prăbușit peste Siret în timp ce era circulat de mașini a declarat joi seară la Digi24 că nu s-a intervenit asupra structurii de rezistență și că lucrările au fost mai degrabă unele de cosmetizare.

  • „Ori a fost o cedare la hobanele care erau de 50 de ani...(...) Noi nu am dezvelit hobanele, ca să vedem ce se întâmplă cu armăturile din interiorul hobanelor. Am respectat în totalitate proiectul pe care l-am avut la dispoziție. Nu s-a umblat la structura de rezistență, aproximativ 99% deloc. Am făcut numai un fel de modernizare și reabilitare a podului, inclusiv tencuieli la grinzi, placa de pe pod s-a făcut nouă și s-au făcut restul modernizări, dar fără a umbla la structura de rezistență a podului”, a declarat Romică Rotaru, patronul firmei Darcons SRL care a făcut lucrările.

Romică Rotaru, fost consilier județean PSD, este tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru. „Podul a fost făcut, modernizat conform proiectului, s-a turnat o placă de suprabetonare și un strat de asfalt deasupra, a fost întărită structura cu niște lamele de carbon, în fine, e o procedură complexă, dar proiectul a fost respectat sută la sută, în totalitate”, a spus și fostul deputat.

Citește mai multe despre acest subiect:

Președintele CJ Neamț, despre ruperea podului peste Siret: 'Noi nu avem nicio vină, noi doar plătim. Eu nu sunt inginer constructor'

Sorin Grindeanu, despre podul prăbușit cu mașini pe el: 'Nu este responsabilitatea Ministerului Transporturilor'

Procurorii anunță că s-au deschis două dosare penale în urma prăbușirii podului recent reabilitat

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.