Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicația pentru valul trei: Tulpina britanică a cucerit Italia și reprezintă aproape 90% din totalul cazurilor

Twitter
italia

Varianta britanică a virusului SARS-CoV-2 are o prevalenţă de 86,7 % în Italia, iar în unele regiuni ale ţării reprezintă deja 100 % din cazuri, potrivit Institutului Superior al Sănătăţii (ISS), relatează EFE.

O investigaţie realizată de ISS, cu date culese în data de 18 martie, consideră că această variantă este cu 37 % mai transmisibilă şi arată că prevalenţa sa pe regiuni oscilează între 63,3 % şi 100 % din cazuri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

În ce priveşte varianta braziliană, prevalenţa sa este de 4 % în cazurile din întreaga Italie, însă, la nivel regional, aceasta ajunge până la 32 % în unele zone, în timp ce în alte zone tulpina sud-americană nu a fost detectată.

Într-un studiu anterior datei de 18 februarie, varianta britanică reprezenta aproape 54 % din toate cazurile din Italia, iar prezenţa variantei braziliene era similară celei actuale.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

Această investigaţie a ISS a fost realizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, laboratoarelor regionale şi Fundaţiei Bruno Kessler în baza analizării şi secvenţierii genomului din cazurile pozitive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.