Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicație incredibilă a instanței în sentința cu suspendare în cazul polițistului care a ucis o fată pe trecerea de pietoni

YouTube
accident Raisa

Condamnarea cu suspendare primită de polițistul care a ucis o tânără care traversa pe trecerea de pietoni a șocat întreaga Românie. Omul legii care a ucis-o pe Raisa nu va sta în spatele gratiilor, deși a omorât o tănără care traversa legal.

Instanța explică faptul că omul legii putea evita accidentul mortal, dacă era atent

„Ar fi existat posibilitatea tehnică de evitare a producerii accidentului dacă circula cu viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv și era atent la situația din carosabil pe direcția sa de mers deoarece spațiul de care dispunea pentru decizie și manevră (= min. 47 metri) a fost superior spațiului necesar opririi autoturismului prin frânare de la viteza maximă legală de 30 km/h (Sn = max. 14 metri).Viteza maximă teoretică a autoturismului de la care impactul putea fi evitat în ipoteza în care conducătorul auto ar fi supravegheat situația din trafic pe direcția sa de înaintare era de 69 km/h”.

Fetele au grăbit pasul când au observat mașina de poliție.

„Astfel, persoana vătămată a declarat că, la data de 13.01.2022, în jurul orei 13.30, a plecat de la domiciliul prietenei sale, împreună cu aceasta, către școală, deplasându-se pe trotuar. În momentul în care au ajuns la prima trecere de pietoni situată pe traseu, s-au oprit, s-au asigurat, uitându-se în stânga și în dreapta. Înainte de a păși pe marcajul pietonal, Raisa se afla în dreapta sa și se țineau de mână. După ce s-au angajat în traversare, a văzut în depărtare o mașină de poliție care avea lumini roșii și albastre deasupra ce nu erau aprinse. Până la mijlocul marcajului pietonal au mers împreună, ținându-se în continuare de mână, la pas normal, dar a văzut că mașina se apropie, moment în care i-a spus Raisei, „hai să facem pas mai grăbit, să apucăm să trecem””.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.