Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicații oficiale, cerute în cazul crimei de la Giurgiu: 'Nu poate plana o asemenea suspiciune asupra Poliției'

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Ministerului Afacerilor Interne clarificări publice imediate, privind modul în care polițiștii au acționat în cazul femeii incendiate, găsită într-o valiză, în apropiere de Ghimpați.

„Solicitarea FACIAS vine după ce în spațiul public au apărut imagini și declarații ale unor martori, care afirmă că au fost agresați de polițiștii de la fața locului și reclamă că aceștia au folosit forță excesivă.

FACIAS apreciază că autoritățile trebuie să verifice și să explice cu celeritate ce s-a întâmplat în acest caz.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

Este inadmisibil ca tocmai asupra celor care sunt însărcinați cu apărarea drepturilor și libertăților fundamentale să planeze astfel de suspiciuni, în condițiile în care activitatea Poliției trebuie să se desfășoare în interesul persoanei și al comunității.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului urmărește modul în care autoritățile respectă drepturile cetățenilor, în acord cu misiunea sa de a sancționa abuzurile autorităților statului împotriva acestora”, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

Acuzațiile au fost formulate de un martor ocular, care oprise pe marginea drumului când a văzut valiza arzând. Bărbatul spune că polițiștii l-au încătușat și agresat, de același tratament având parte și tatăl său, care se afla și el în mașină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.