Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temperaturile de primăvară se întorc. Care e explicația acestor zile călduroase în plină iarnă

agerpres.ro
vremea meteo

Duminică, 11 decembrie, a fost cea mai caldă zi din această iarnă, temperatura ajungând la 22 de grade Celsius la Oltenița. Metorologul Oana Păduraru a explicat pentru „Adevărul” că în această iarnă vom mai avea zile atât de calde.

Potrivit expertei, temperaturile ridicate de duminică au fost datorate „pătrunderii unei mase de aer cald din partea de sud”. Cu toate acestea, temperaturile ridicate „sunt de cele mai multe ori pe perioade scurte de timp, de doar câteva zile.”

„Pe parcursul lunii decembrie au fost zile, atât mai calde cât și mai reci. Am avut și influențe dinspre Câmpia Rusă, când am avut temperaturi foarte reci, în special în Moldova, dar și influențe din zona Bazinului Mediteranean dinspre părți mai sudice, cu aer cald și mai umede, unde s-au observat mai ales în partea de vest și de sud a țării.”, precizează meteorologul.

Precipitațiile nu vor lipsi în această săptămână, în Capitală existând posibilitatea să ningă în această seară.

În ceea ce privește prognoza meteo din urmtoarele zile, Oana Păduraru a spus că la finalul acestei săptămâni se va observa din nou o creștere a temperaturilor, maximele fiind undeva la 15 - 16 grade Celsius în vest și sud, dar și în centrul țării. Aceasta subliniază că, din păcate, vremea caldă va fi pe o perioadă scurtă, iar la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor scădea din nou.

Cum va fi vremea de sărbători

De sărbători, meteorologul a declarat că valorile termice vor fi „în general apropiate normelor”, iar probabilitatea precipitațiilor va fi redusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.