Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile europarlamentarului USR Alin Mituța: 'Fiți fără grijă, nu interzice UE nici cuvinte și nici Crăciunul'

mos craciun

Uniunea Europeană nu vrea și nu are cum să interzică cuvinte, spune europarlamentarul Alin Mituța (USR), după scandalul monstru creat de recomandările europene interne pentru evitarea folosirii termenului 'Crăciun' și înlocuirea lui cu 'sărbători de iarnă' pentru a nu-i ofensa pe cei care nu sărbătoresc Crăciunul.

„Circulă un fake news cum că UE vrea să interzică folosirea unor cuvinte. Este, evident, o aberație pornită din cercurile anti-europene. UE nu vrea și nu are cum să interzică cuvinte. Documentul care a “speriat” cercurile anti-europene și pe care l-au găsit întâmplător, desigur, este de fapt un simplu ghid stilistic intern pentru funcționarii Comisiei în așa fel încât ei să evite să folosească în documentele interne un limbaj care să vexeze anumite categorii de persoane (de exemplu recomandă să fie scris în brief-uri interne mai degrabă “persoane cu dizabilități” decât “handicapați”). Probabil din exces de zel, cei care au scris ghidul au făcut și anumite exagerări de genul recomandării folosirii sintagmei “sărbători de iarnă” mai degrabă decât “Crăciun”, gândindu-se probabil la cei de alte religii care nu sărbătoresc Crăciunul. Tocmai de aceea, Comisia a decis azi să retragă acel ghid intern și să scoată acele exagerări. Dar, chiar și așa, acel document rămâne un simplu ghid intern cu valoare de recomandare pentru funcționari și nu se adresează în niciun caz cetățenilor.

Deci, fiți fără grijă, nu interzice UE nici cuvinte și nici Crăciunul. Și când mai vedeți “știri” din acestea luați-le cu maximă grijă, verificați faptele și întrebați-vă cui folosește promovarea unor astfel de senzaționalisme”, a scris europarlamentarul USR pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.