Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile lui Marcel Vela la întrebarea de ce nu se face testare în masă: Ministrul așteaptă doar un ordin și stocuri suficiente

marcel vela diploma academia de politie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seară, că România a crescut constant capacitatea de testare şi acţiunile viitoare sunt gândite împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţia pandemiei. Întrebat de ce nu se face o testare pe scară largă şi se optează pentru carantinarea persoanelor, Vela a spus că aceste decizii ţin şi de stocurile existente şi de capacitatea de a găsi teste sigure, omologate, care să nu aibă o doză mare de aproximare, potrivit news.ro.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier?

Marcel Vela a fost întrebat, joi, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, de ce nu se face o testare pe scară largă şi se optează pentru carantinarea persoanelor şi a răspuns: ”Se analizează împreună cu Ministerul Sănătăţii mai multe variante de acţiune, în funcţie de cum va evolua situaţia. Dacă urmărim evoluţia testărilor de la începutul pandemie şi până în prezent putem remarca faptul că România a crescut foarte mult numărul acestor teste”.

Vela a precizat că ”sunt mai mulţi factori care converg către o decizie”.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

”Depinde de stocurile care există, de capacitatea de aprovizionare cu testeomologate de autorităţi, care să permită o testare sigură şi rapidă, pentru că testele rapide, dacă au o doză de aproximare destul de mare - dacă 100%, 30% sunt aproximative - se poate întâmpla următorul lucru: cineva care este pozitiv să fie declarat negativ şi el să stea foarte relaxat cu familia, dar, fiind pozitiv, va infecta pe toţi cei dragi. Sau, varianta B, în care cineva este negativ şi este testat pe rezultat pozitiv şi duce în extrema cealaltă, omul fiind sănătos să îl bagi în carantină sau să îl pui să respecte câteva reguli ca şi cum ar fi pozitiv”, a mai spus Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.