Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLICAȚIILE lui Marius Budăi despre neregulile constatate de Curtea de Conturi: Banii se recuperează de fiecare dată, e o chestiune de câteva zile

Facebook
marius budai

Fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, afirmă despre neregulile constatate de Curtea de Conturi la Ministerul Muncii în timpul mandatului său că ceea ce în raportul de control apare ca fiind plată nelegală a unor beneficii de asistență socială se recuperează după câteva zile de la data acordării lor.

„După verificări încrucișate se constată, de regulă, că suma de recuperat este de 10% din ceea ce se crede inițial. Și nici asta nu este nimic neobișnuit, Curtea de Conturi constată constant astfel de situații și, de fiecare dată, se procedează la recuperarea sumelor în cauză. Este pur și simplu vorba despre niște timpi necesari resurselor umane și programelor informatice de a se coordona, care pot însemna câteva zile pe lună. Banii se recuperează apoi. Vă pot și exemplifica: sunt șomer, dar mă angajez pe data de 27 a lunii, dar sistemul a apucat să îmi genereze plata ajutorului de șomaj pentru luna în cauză, altfel nu ar avea când să le genereze pe toate la nivelul țării, care au o anumită ordine, apoi mie mi se rețin banii pentru cele câteva zile cuprinse între 27 și 31. Este atât de simplu”, transmite Marius Budăi.

Curtea de Conturi afirmă într-un raport de control că în perioada 2018-2019 Ministerul Muncii a efectuat plăți nelegale în valoare totală de 29.854.000 lei sub formă de indemnizații, stimulente, alocații, ajutoare sociale, ajutoare de încălzire, unor persoane care deja încasau venituri și potrivit legii nu mai aveau voie să primească beneficiile de asistență socială încasate. Miniștrii Muncii au fost în 2018-2019 Lia Olguța Vasilescu și Marius Budăi, ambii de la PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.