Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile primite de Vietnam despre harta controversată din filmul 'Barbie': 'Este fantezistă, asemenea unui desen în creion făcut de un copil'

cinemagia.ro
film barbie

Studioul Warner Bros a spus joi că harta care apare în viitorul său film ''Barbie'' şi care include Marea Chinei de Sud este un desen ca ''de copil'', fără nicio semnificaţie intenţionată, după ce în urmă cu câteva zile Vietnamul a anunţat că va interzice lansarea filmului în această ţară din cauza hărţii, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Autorităţile din Vietnam contestă scena în care apare o hartă care include teritoriul reclamat unilateral de China în Marea Chinei de Sud, a relatat luni presa de stat. Oficialii au decis să interzică distribuţie internă a mult aşteptatului film în care joacă Margot Robbie şi Ryan Gosling.

Warner Bros crede că harta este inofensivă.

''Harta din Barbie Land este fantezistă, asemenea unui desen în creion făcut de un copil'', a precizat studioul într-un comunicat. ''Mâzgălitura reprezintă călătoria imaginară din Barbie Land către lumea reală. Nu a fost creată cu scopul de a transmite vreun mesaj''.

Filmul ''Barbie'' era programat să fie lansat în Vietnam pe 21 iulie, concomitent cu lansarea din Statele Unite, potrivit ziarului de stat Tuoi Tre.

Autorităţile vietnameze au obiectat împotriva unei scene în care apare o hartă care include aşa numita ''linie din nouă puncte'' (''nine-dash line''), a precizat publicaţia. Linia sub forma unui ''U'' este folosită pe hărţile chineze pentru a ilustra pretenţiile Chinei asupra unor vaste teritorii din Marea Chinei de Sud, inclusiv porţiuni din ceea ce Vietnamul consideră platoul său continental şi unde a acordat concesiuni petroliere.

''Nu acordăm licenţă de lansare în Vietnam filmului american 'Barbie' întrucât conţine imaginea ofensatoare a liniei din nouă puncte'', a relatat ziarul citându-l pe Vi Kien Thanh, directorul Departamentului pentru cinema, un departament guvernamental, însărcinat cu acordarea licenţelor şi cenzurarea filmelor străine.

"Barbie" este cel mai recent film interzis în Vietnam pe motivul prezentării controversatei "linii din nouă puncte", respinsă printr-o hotărâre de arbitraj internaţional de către o instanţă din Haga în 2016. China refuză să recunoască această hotărâre.

Săptămâna aceasta, Vietnamul a deschis de asemenea o investigaţie asupra site-ului organizatorului de concerte al trupei K-Pop Blackpink, înaintea concertului trupei din Hanoi, în urma unor sesizări ale fanilor potrivit cărora site-ul ar prezenta o hartă a Mării Chinei de Sud favorabilă Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.