Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile PSD pentru faptul că nu este de acord cu facilităţile acordate celor vaccinaţi: 'E un dezastru în ceea ce priveşte vaccinarea'

Facebook
Lucian Romașcanu

Senatorul social-democrat Lucian Romaşcanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PSD nu poate fi de acord cu acordarea de facilităţi pentru persoanele vaccinate, atâta timp cât guvernanţi nu reuşesc să crească rata românilor vaccinaţi, scrie News.ro.

”A ieşit domnul Cîţu astăzi şi a spus că PSD este de vină din nou că nu se vaccinează lumea. Dar să îl întrebaţi pe primarul Toma să vă spună mai multe despre cum au fost lăsate administraţiile locale, fără niciun sprijin, pentru a creşte numărul de vaccinaţi. Domnul Cîţu a promis şi guvernanţii au promis că vom avea 70 % din populaţie vaccinată până în septembrie, iar noi în acest moment suntem pe locul 24 din 27 în Uniunea Europeană. Dezastruos stăm la numărul de vaccinaţi şi asta doar cu o singură doză. Şi, după cum vedem acum în comunicarea lor, se adaugă la vaccinaţi şi cei care au trecut prin boală doar, doar vom ajunge cu numărul de imunizaţi acolo pe unde au spus ei. Deci este un dezastru în ceea ce priveşte vaccinarea, iar de aici vine şi inacceptabilitatea unui certificat de vaccinare din partea noastră a PSD", a declarant senatorul Lucian Romaşcanu, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul PSD Buzău.

Romaşcanu afirmă că ar putea fi de acord cu facilităţile acordate celor vaccinaţi, dar numai după ce toată populaţia va avea acces la vaccin şi se va ajunge la o rată de vaccinare de peste 60%.

”Poate fi o variantă, dar în niciun caz acum. Când tu nu dai acces la vaccinare oamenilor, când împarţi ruralul şi urbanul în două sectoare total diferite, iar cei din rural aproape că nu au acces la vaccinare, când nu prezinţi încrederea că oamenii să vină să vaccineze nu poţi să segreghezi România în două categorii de populaţie. În contextul în care foloseşti acest tip de acţiune, aberantă de altfel, pentru a impulsiona vaccinarea, întâi asigură condiţiile, du vaccinarea la 50-60% din populaţie şi pe urmă poţi să te gândeşti să dai beneficii celor vaccinaţi. Dar când tu ai atât de puţin din ţară vaccinate, nu ai cum să vii cu aşa ceva acum, la acest moment", a concluzionat senatorul buzoian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.