Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile Statului Major al Forțelor Navale despre corpul de rachetă descoperit pe țărmul Mării Negre

ultima ora

Forţele Navale Române au anunţat că elementul de rachetă descoperit în zona Periboina – Săcele nu avea materiale pirotehnice sau periculoase şi făcea parte dintr-o rachetă antiaeriană sol-aer de tipul 57E6, lansată de un sistem de rachete antiaeriene de tip Panţir S-1, produse în Rusia, conform News.ro.

Forţele Navale avertizează că în perioada următoare curenţii marini mai pot aduce asemenea obiecte în zona de coastă a României, fără ca acestea să prezinte un pericol.

„În urma analizei realizate la faţa locului de către reprezentanţii ISU Dobrogea, obiectul a fost identificat ca fiind un motor de start de la o rachetă. Specialiştii Forţelor Navale Române au preluat luni, 16 ianuarie, de la ISU Dobrogea, corpul de rachetă şi l-au depozitat, în siguranţă, la sediul unei structuri acreditate, pentru cercetarea acestuia. În acest sens, Statul Major al Forţelor Navale precizează că elementul descoperit nu conţine materiale pirotehnice sau periculoase şi că acesta reprezintă un tub al unui motor de start de la o rachetă antiaeriană sol-aer de tipul 57E6, lansată de un sistem de rachete antiaeriene de tip Panţir S-1 (clasificare NATO SA-22 Greyhound), produse în Federaţia Rusă, care, cel mai probabil, pe timpul desfăşurării acţiunilor militare recente din zona de nord a Mării Negre, a căzut în mare şi a fost adus de curenţii marini în zona litoralului românesc”, au transmis Forţele Navale.

Sursa citată menţionează că acest tip de muniţie nu se află în dotarea Forţelor Navale Române.

“De asemenea, Statul Major al Forţelor Navale menţionează faptul că acest tip de element de muniţie nu se află în dotarea Forţelor Navale Române, este specific forţelor implicate în războiului ruso-ucrainean. Având în vedere caracteristicile acestui tip de rachetă şi frecvenţa utilizării în cadrul acţiunilor de luptă, este posibil ca, în perioada următoare, curenţii marini să mai aducă astfel de elemente componente în proximitatea zonei costiere a României sau a altor ţări riverane, fără ca acest lucru să reprezinte un pericol. Cu toate acestea, recomandăm cetăţenilor care observă astfel de elemente de muniţie ca, pentru siguranţa lor, să nu se apropie de obiectele descoperite şi să anunţe de urgenţă autorităţile competente”, au mai precizat Forţele Navale Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.