Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia de la hidrocentrala din Italia: Un român se află printre persoanele decedate (VIDEO)

Rai news
explozie hidrocentrala italia

Un român de 45 de ani este una dintre cele trei victime ale exploziei produse marți la o hidrocentrală din Italia.

Potrivit agenției ANSA, citată de Mediafax, cele trei persoane decedate în urma exploziei au fost identicate. Este vorba de un bărbat de 45 de ani, născut în România (Pavel Petronel Tănase), și de doi italieni, de 73 și 36 de ani.

Agenția scrie că incidentul de la hidrocentrala Suviana, regiunea Bologna, a avut loc marți în jurul orei 14.30 (16.30 ora României), când o turbină a explodat, provocând un incendiu și apoi prăbușirea unei plăci de pardoseală.

Explozia și prăbușirea care a urmat au înghițit cel puțin 12 muncitori, care lucrau la ajustări la centrala electrică. Trei dintre ei au murit pe loc, iar corpurile lor au fost găsite.

Patru persoane sunt încă date dispărute, iar alte cinci sunt grav rănite și sunt internate în spitale din Parma, Cesena, Bologna și Pisa.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de la producerea exploziei, inclusiv doi scafandri. Pe lângă acestea, există două echipe specializate în căutarea sub dărâmături.

UPDATE - Precizările MAE:

Potrivit informaţiilor preliminare furnizate consulului român, autoritățile italiene au confirmat decesul unui cetățean român în urma exploziei produse marți la o hidrocentrală din Italia, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Bologna, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media italiană referitoare la explozia produsă la hidrocentrala Bargi din Camugnano, în cursul zilei marți, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea gravă a altor trei, precum şi cu dispariția a şase persoane.

Reprezentanții consulatului au contactat, în regim de urgenţă, autorităţile competente italiene în vederea obţinerii unor informații oficiale cu privire la cetățenia şi identitatea victimelor, precum şi date referitoare la starea de sănătate a persoanelor rănite.

„Potrivit informaţiilor preliminare furnizate consulului român, autoritățile italiene au confirmat decesul unui cetățean român în urma acestui incident. MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, transmite MAE.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiţi să acorde asistență consulară, conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcție de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană.

Mesajul președintelui Italiei

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și-a exprimat condoleanțele pentru muncitorii decedați și solidaritatea cu răniții, familiile și colegii de muncă ai victimelor, sperând că se va face lumină deplină asupra dinamicii accidentului.

„Urmăresc cu îngrijorare știrile teribile despre explozia care a avut loc la o centrală hidroelectrică”, a scris pe rețelele de socializare premierul Giorgia Meloni, care le-a mulțumit salvatorilor și tuturor celor care lucrează în aceste ore la căutarea celor dispăruți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.