Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia de la Podul Kerci ar putea fi Călcâiul lui Ahile pentru Rusia: Ucraina anunță scăderea capacității de transport cu 50%

Twitter
podul Kerci crimeea explozie

Explozia produsă pe Podul Crimeii pe 8 octombrie a dus la o scădere cu 50% a capacității de transport, astfel că rezervele militare ruseşti s-au redus, însă aprovizionarea nu s-a oprit complet - consideră colonelul ucrainean Roman Svitan. Potrivit acestuia, ruşii foloseau Podul Crimeii pentru a-şi aproviziona grupările din regiunile Herson, Zaporijjia și, parțial, din Donețk. 70% din muniție ajungea cu trenul în zonele respective, iar restul de 30% - cu transporturi rutiere.

Potrivit expertului, în acest moment, aproape că nu mai există aprovizionare militară pe benzile auto de pe Podul Crimeii. "Deteriorarea podului a perturbat calendarul și volumul de aprovizionare pentru zona de operare din sud, dar încă nu le-a oprit complet. Starea generală a furnizării muniției militare către Crimeea și spre sud a scăzut cu aproximativ jumătate. Capacitatea de transport a scăzut cu 50%. Pentru a restabili complet podul, ruşii au nevoie de luni, dacă nu chiar de un an..." - a menționat Svitan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.