Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia din portul Beirut: Agenţia spaţială rusă Roscosmos va trimite Libanului imagini din satelit

beirut

Agenţia spaţială rusă Roscosmos îi va trimite Libanului imagini luate din satelit înainte şi după explozia masivă care a lovit portul Beirut în august 2020, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Dmitri Rogozin, potrivit Reuters.

În luna octombrie, preşedintele libanez Michel Aoun i-a solicitat ambasadorului rus Aleksandr Rudakov imagini din satelit filmate de Rusia în 4 august 2020, atunci când o deflagraţie puternică a lovit portul Beirut, omorând 215 oameni, rănind alţi 6.500 şi devastând cartiere întregi ale capitalei libaneze.

''Am semnat astăzi un document incluzând imagini destul de detaliate ca răspuns la o solicitare din partea conducerii libaneze'', a afirmat Rogozin.

Ancheta asupra exploziei din portul Beirut este încă în desfăşurare. Numeroşi libanezi sunt furioşi întrucât la peste 14 luni de la deflagraţie nu a fost trasă la răspundere nicio oficialitate.

Arătate cu degetul pentru neglijenţă criminală, autorităţile de la Beirut au respins orice eventuală anchetă internaţională, iar apoi l-au demis în februarie pe primul judecător local însărcinat cu efectuarea anchetei, Fadi Sawan.

În luna mai, actualul magistrat însărcinat cu ancheta în acest dosar, Tarek Bitar, a cerut mai mai multor state imagini care au surprins explozia, potrivit Agerpres.ro.

Politicieni libanezi, inclusiv preşedintele Aoun, au criticat lipsa de cooperare din partea altor ţări după ce autorităţile de la Beirut au solicitat imagini ale deflagraţiei. Fostul premier Hassan Diab le-a adresat astfel de cereri Franţei şi Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.