Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia inflației riscă să ducă la tulburări sociale fără precedent: Guvernele unor state ar putea fi dărâmate de protestatari

cms.qz.com
revolta revolutie africa

Explozia inflației și implicita scădere a nivelului de trai ar putea duce la tulburări sociale fără precedent. De-a lungul istoriei, întregi guverne au fost răsturnate de protestatarii furioși că au fost aduși la sapă de lemn. Ultima dată când lumea a suferit un șoc al prețurilor alimentelor, ca cel de astăzi, a contribuit la declanșarea primăverii arabe, un val de revolte care a destituit patru președinți și a dus la războaie civile oribile în Siria și Libia. Din păcate, invazia Ucrainei de către Vladimir Putin a schimbat din nou piețele de cereale și energie. Și astfel, tulburările sunt inevitabile și anul acesta.

Creșterea prețurilor la alimente și la combustibil este cea mai chinuitoare formă de inflație. Dacă prețurile mobilei sau smartphone-urilor cresc, oamenii pot amâna o achiziție sau pot renunța la ea. Dar ei nu se pot opri din mâncat. De asemenea, costurile de transport sunt incluse în fiecare bun fizic și majoritatea oamenilor nu pot merge cu ușurință la serviciu. Deci, atunci când alimentele și combustibilul devin mai scumpe, standardele de viață tind să scadă brusc. Durerea este cea mai intensă pentru locuitorii orașelor din țările sărace, care cheltuiesc o mare parte din veniturile lor pe pâine și bilete de autobuz. Spre deosebire de oamenii din mediul rural, ei nu-și pot cultiva propriile culturi, dar se pot revolta, scrie Bugetul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.