Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ostaficiuc, deputat PSD: Explozie a prețurilor la carburanți! Statul este obligat să țină scumpirile sub control

arhiva personala
Marius Ostaficiuc

România se confruntă din nou cu o situație neprevăzută, care din păcate se simte la buzunarele noastre, ale tuturor. În doar câteva zile s-a înregistrat o explozie a prețurilor la carburanți, situația de la benzinării fiind tot mai sumbră. Practic, preţul carburanţilor în România a depăşit 8 lei pe litru, o situație nedorită de nimeni. Această majorare reprezintă un adevărat record pentru piaţa din România în contextul solicitărilor tot mai mari pentru carburanți și nu numai pe plan mondial. Față de acceași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu aproape 3 lei pe litru, ceea ce face ca un diferența pentru un plin de mașină să fie și de 100 lei în doar un an, susține deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

El este de părere că lucrurile ar fi stat puțin altfel dacă propunerile social-democraților ar fi fost acceptate de colegii de Coaliției:

”Sigur că situația actuală se perpetuează din cauza conflictului militar din Ucraina, dar și pentru că s-a înregistrat o creștere enormă în ultima perioadă. PSD a propus reducerea accizei la carburanți, proiect care ar duce la scăderea prețurilor la pompă, măsură care trebuie înțeleasă de toți partenerii de la vârf. Măsura ar urma să se aplice pentru o perioadă de trei luni și ar fi scăzut prețul carburanților cu aproximativ 1,2 lei. S-ar fi găsit și o cale prin care țara noastră ar fi respectat și directivele Uniunii Europene și astfel toată lumea ar fi fost mulțumită.

Deciziile propuse de social democrați sunt cât se poate de clare, sunt cât se poate de benefice pentru populație. Aceste asepecte ar trebui înțelese și de toți cei implicați în arcul guvernamental. Sunt decizii ce nu mai pot fi amânate, indiferent de situație. Orice zi de întârziere înseamnă încă o zi de scumpiri suportată de românul de rând.”, a concluzionat deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.