Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie de cazuri noi de COVID-19 în Irlanda, pe fondul festivităţilor de Saint Patrick's Day

wantedinrome.com
St. Patrick's Day Ziua Sfântului Patrick irlanda

Autorităţile sanitare irlandeze au informat că au fost raportate aproape 64.000 noi contagieri de COVID-19 de joia trecută până marţi, după un sfârşit de săptămână prelungit care a început la 17 martie cu sărbătorirea Saint Patrick's Day, patronul Irlandei, relatează EFE.

Guvernul de la Dublin preconizase o escaladare a cazurilor în această perioadă, când joi şi-au dat întâlnire în capitala irlandeză peste 500.000 de persoane pentru a urmări tradiţionala paradă de Saint Patrick's Day, prima care se desfăşoară de la începerea pandemiei, potrivit Agerpres.

În total, autorităţile au detectat de joi până luni 63.954 noi contagieri, după realizarea testelor PCR şi antigen contabilizate de Serviciului Naţional de Sănătate (Ireland's Health Services - HSE)

Consilierul delegat al HSE, Paul Reid, a semnalat că numărul spitalizărilor cu COVID-19 este în prezent de 1.308, deşi majoritatea nu sunt grave datorită campaniei de vaccinare. El a explicat totodată că 50% dintre internări nu sunt asociate COVID-19, pacienţii fiind testaţi pozitiv la internarea pentru alte motive.

Irlanda se confruntă cu "al doilea val de Omicron", însă nu preconizează reintroducerea restricţiilor împotriva pandemiei.

Se studiază totuşi posibilitatea administrării, la jumătatea acestui an, a celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19 pentru anumite categorii de persoane.

În Irlanda, 84,96% din populaţia cu vârsta peste 5 ani este vaccinată cu schema completă, 86,33% a primit cel puţin o doză de vaccin, iar peste 55% a primit şi doza booster.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.