Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie în Pakistan: Peste 50 de persoane au fost ucise și zeci de persoane au fost rănite într-un atac sinucigaș

Facebook
Pakistan explozie

Peste 50 de persoane au fost ucise și zeci de persoane au fost rănite într-un atac sinucigaș în Pakistan, potrivit ultimului bilanț al poliției.

Explozia a avut loc vineri, în apropierea unei moschei din provincia Balochistan din sud-vestul țării, în timp ce oamenii s-au adunat pentru a sărbători nașterea profetului Mahomed, conform News.ro.

Oficialii din Balochistan au declarat stare de urgență. Niciun grup nu a revendicat atacul.

Imagini de la fața locului din orașul baloch Mastung au arătat persoane rănite care erau salvate de către echipele de intervenție de urgență și de localnici.

„Cadavrele erau așezate unele peste altele”, a declarat Saifullah, un jurnalist local în vârstă de 40 de ani, potrivit BBC.

„Mulțimea aștepta să înceapă o procesiune (de celebrare - n.r.). Mă aflam în apropiere când a explodat bomba”, a spus el, adăugând că între 10 și 12 dintre rudele sale au murit.

Haibullah, în vârstă de 22 de ani, a fost rănit în atac. Vorbind pentru BBC de pe patul său de spital din Quetta, capitala provinciei Balochistan, el a declarat: „Totul era pregătit pe scenă. Bomba a explodat la două minute după ce am ajuns. Toată lumea a căzut din cauza impactului. Eu mi-am rupt piciorul”.

Sarfaraz Ahmed Sasoli, în vârstă de 20 de ani, făcea parte din securitatea procesiunii. El a declarat că atentatorul sinucigaș s-a apropiat de zonă în timp ce liderii religioși se adunau.

„Frații mei mai mari și mai mici au fost răniți, împreună cu prietenii mei. Toată lumea din zona noastră are un frate, un tată, un fiu, un prieten rănit”, a spus el.

Spitalele locale au fost copleșite de numărul victimelor, iar autoritățile locale au făcut apel pe rețelele de socializare pentru donare de sânge.

Șeful poliției din Balochistan, Abdul Khaliq Sheikh, a confirmat că explozia a fost una sinucigașă. El a precizat că un ofițer de poliție de rang înalt a fost ucis în timp ce încerca să-l oprească pe atacator.

Ministrul pakistanez de interne Sarfraz Bugti a declarat că explozia a fost un „act foarte atroce” și a condamnat ceea ce a numit „atacuri teroriste” în ambele zone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.