Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii Crevedia | Primăria îi cheamă pe oamenii care au rămas fără case la o discuție cu firma care deținea depozitul GPL

Inquam Photos / George Călin
Crevedia aerian

Primăria comunei Crevedia din județul Dâmbovița îi cheamă pe cetățenii păgubiți în urma exploziei depozitului GPL din localitate la o discuție cu reprezentanții firmei Flagas SRL, firma care deținea depozitul de GPL care a explodat.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a primăriei, cetățenii sunt invitați la sediul primăriei luni, 4 septembrie, la ora 14.00, pentru discuții despre stabilirea costurilor necesare readucerii imobilelor în starea inițială.

Atașat anunțului făcut de primărie este și un document transmis de firma Flagas SRL, în care aceasta anunță că s-a încheiat un parteneriat cu o firmă de construcții pentru refacerea caselor.

Zeci de case afectate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că, în urma exploziilor de la staţia GPL de la Crevedia, 10 case sunt distruse, iar alte 75 au fost avariate, conform datelor centralizate la nivelul autorităţilor din Dâmboviţa. În urma suflului celei de-a doua explozii au fost avariate şi autospeciale ale pompierilor dar şi unul dintre roboţii de intervenţie.

„La imobile, ca impact, până acuma se pare că au fost de incendiu şi de explozie distruse 10 imobile, iar afectate până acuma sunt raportate 75 de imobile, fiind situaţia în dinamică, şi când zic afectate, de la un singur geam spart până la efecte mai serioase, care afectează 10%-20% din locuinţă. Astea sunt rapoarte care se fac prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa şi care urmează să fie comunicate Guvernului pentru acordarea sprijinului necesar, la solicitarea Comitetului”, a afirmat Arafat.

Cine deține firma

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniţi, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal, Ionuţ Daniel Doldurea.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%).

Reprezentanţii societăţii FLAGAS SRL au transmis luni într-un comunicat oficial, la două zile după explozie, că sunt preocupaţi în aceste zile de situaţia victimelor şi a tuturor persoanelor care au avut şi au de suferit în orice mod din pricina acestui accident. ”Încercaţi de nespusă mâhnire, înţelegem devastaţi încercarea extremă prin care trec atât de multe familii şi sperăm să nu fim descalificaţi în străduinţa asumată de a o alina”, afirmă compania.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.