Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii la Beirut - Moment de reculegere în memoria victimelor

Agerpres
explozie Beirut Liban

Un minut de reculegere s-a ţinut, marţi, la Beirut, la o săptămână după exploziile din port, soldate cu moartea a 163 de persoane, potrivit news.ro.

Clopotele au fost trase iar oamenii aflaţi pe străzi şi la ruinele portului au păstrat tăcerea la ora locală 18.09, la exact ora la care în urmă cu o săptămână au explodat cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu.

Produsele chimice au provocat o explozie care a devastat portul din Beirut, a ucis 163 de persoane, a rănit mai mult de 6.000 de oameni şi a distrus multe clădiri, potrivit autorităţilor municipale.

Marţi, Reuters a scris responsabilii securităţii libaneze i-au avertizat luna trecută pe premier şi pe preşedinte că 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau depozitate în portul din Beirut şi că puteau distruge Capitala în caz de explozie

Un raport al Direcţiei generale a Securităţii de Stat despre evenimentele care au dus la explozie include o scrisoare privată adresată preşedintelui libanez Michel Aoun şi prim-ministrului Hassan Diab pe 20 iulie.

Deşi conţinutul acestei scrisori nu a fost reprodus în raportul consultat de Reuters, un responsabil de la securitate a declarat că ea rezuma rezultatele unei anchete judiciare începută în ianuarie care concluziona că produsele chimice trebuie imediat controlate.

Preşedinţia şi guvernul nu au făcut niciun comentariu referitor la scrisoarea din 20 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.