Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii pe aerodromul militar din Crimeea (foto) / Update

Telegram
explozie

O serie de explozii au avut loc la baza militară aeriană Novofedorivtsi din Crimeea ocupată de ruși, potrivit unor martori și oficialități. Avioanele ruse care atacă sudul Ucrainei cu rachete decolează de obicei de pe acest aerodrom.

Locuitorii din apropiere au relatat, citați de Kryminform, că exploziile au început să se audă la prânz și că „exploziile încă au loc, probabil au lovit depozite”. Ambulanțe au fost trimise la locul exploziilor, anunță Ministerul Sănătății din regiune. Lângă aeroportul militar se află o stațiune, însă până acum nu s-au raportat victime sau răniți în rândul turiștilor.

Explozii au fost confirmate și de Oleg Kryuchkov, consilier al șefului Crimeii, precum și de Viktoria Kazmirova, șefă adjunctă a administrației districtuale, relatează TASS.

UPDATE - Ministerul Apărării din Rusia a confirmat marți detonarea de muniție pe aerodromul din Saki. De asemenea, autoritățile locale au ordonat evacuarea civililor din zonă.

UPDATE - Cel puţin 12 explozii de diferite intensităţi au fost auzite în decurs de un minut, în jurul orei locale 12:30, afirmă doi martori citați de Reuters. Trei dintre deflagraţii au fost deosebit de puternice, declanşând incendii şi degajări de fum. Circa 30 de minute mai târziu, încă o deflagraţie, descrisă de martori ca fiind cea mai puternică, a produs încă două coloane de fum şi o degajare de praf. Sirenele au fost auzite în oraşul Saky din apropiere.

Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost până în prezent ocolită de bombardamente în războiul declanşat de Rusia în februarie prin agresiunea împotriva Ucrainei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.