Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate rusești continuă asaltul: explozii puternice confirmate în orașul Kryvyi Rih, cel mai mare oraș din centrul Ucrainei

drona Switchblade drona drone

Exploziile sunt auzite din nou în orașul Kryvyi Rih în această după-amiază, potrivit informațiilor preliminare furnizate de șeful administrației militare din zonă, Oleksandr Vilkul. Potrivit acestuia, forțele armate rusești ar fi atacat cu drone Shahed.

"Explozii în Kryvyi Rih. Anterior  au fost drone kamikaze "Shahed", a scris oficialul ucrainean, pe canalul său de Telegram. Nu există deocamdată detalii despre pagube sau victime.

Luni dimineață, Forțele de Apărare Aeriană Ucrainene au doborât rachete rusești deasupra orașului Kryvyi Rih.

Kryvyi Rih este cel mai mare oraș din centrul Ucrainei, al șaptelea cel mai populat oraș din Ucraina și al doilea ca suprafață. Populația orașului la începutul anului 2022 este estimată la 646.748 de locuitori.

În timpul atacului masiv de luni dimineață asupra Ucrainei, toate țintele desemnate au fost lovite, a anunțat Ministerul rus al Apărării. "Ținta grevei a fost atinsă. Toate facilitățile desemnate sunt afectate", a declarat Igor Konashenkov, reprezentant al departamentului, în cadrul unui briefing.

Potrivit acestuia, în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih, forțele armate ale Ucrainei "au efectuat operațiuni ofensive cu forțe de până la trei grupuri tactice de batalion și unități de mercenari străini în direcția așezărilor Bruskinske, Bezymennoye, Sadok și Sukhanovo din regiunea Herson", relatează Interfax. "Prin acțiunile active ale trupelor ruse, inamicul a fost aruncat înapoi la pozițiile sale inițiale. Pierderile forțelor armate ale Ucrainei în această direcție în cursul zilei s-au ridicat la peste 60 de militari ucraineni, nouă tancuri, 16 vehicule blindate de luptă și 17 vehicule", a declarat Konashenkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.