Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii puternice lângă Damasc. Regimul sirian acuză Israelul de agresiune

ABC News
atac siria damasc racheta

Explozii violente au zguduit în cursul nopţii de sâmbătă un aeroport militar al regimului sirian din apropiere de capitala Damasc, un ONG referindu-se la "un posibil tir de rachetă israelian", însă presa guvernamentală a anunţat un incident tehnic la un depozit de muniţii, relatează AFP preluat de agerpres.

Val de atacuri împotriva creștinilor în Egipt. Case ale creștinilor au fost jufuite și arse

Aeroportul militar Mezzeh, de la periferia Damascului, a fost ţinta unui "posibil tir de rachetă israelian care a lovit un depozit de muniţii, antrenând explozii violente succesive", a indicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Acest aeroport adăposteşte printre altele serviciile de informaţii ale armatei aerului şi, la începutul lui 2017, regimul sirian l-a acuzat pe vecinul său israelian că a bombardat baza militară respectivă.

Citată sâmbătă seară de agenţia oficială Sana, o sursă militară siriană a "negat însă că aeroportul Mezzeh a fost ţinta unei agresiuni israeliene".

"Deflagraţiile auzite provin de la explozia unui depozit de muniţii din apropierea aeroportului, cauzată de un scurt-circuit electric", a subliniat sursa citată de Sana care a publicat fotografii arătând un impresionat cerc luminos în noaptea neagră.

În ultimele luni, Israelul şi-a intensificat loviturile contra poziţiilor militare ale regimului, dar şi contra forţelor iraniene prezente în Siria, statul evreu avertizând în repetate rânduri că refuză să accepte ca Siria să devină un cap de pod pentru Teheran.

Iranul şi Hezbollahul libanez, doi duşmani ai Israelului aflat tehnic în război cu Damascul, sunt principalii aliaţi ai regimului alături de Rusia.

Israelul şi-a reiterat miercuri ameninţările cu atacuri asupra unor ţinte militare iraniene din Siria, precum şi asupra unor poziţii ale armatei lui Bashar al-Assad.

"Forţele de securitate israeliene vor continua să desfăşoare cu forţă şi hotărâre acţiuni împotriva tentativelor Iranului de a-şi implanta în Siria forţele şi sistemele sofisticate de armament", a afirmat premierul Benjamin Netanyahu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.