Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exploziile de la Crevedia: Primarul și consilierul, condamnați la închisoare - Oamenii au 'atacat' Primăria /FOTO

Facebook Alexandru Grigore
crevedia dimineata

Exploziile de la Crevedia au înfuriat localnicii, iar în ultimele zile au fost puse ”pe tapet” o serie de probleme din localitate și readuse în discuție problemele de ordin penal pe care le au primarul Crevediei și unul dintre consilierii săi.

Înainte de producerea exploziilor de la stația de GPL din localitate, Primăria Crevedia intenționa construirea unui  incinerator de cadavre pentru păsări.

Dezbaterea publică pentru proiectul ”Instalare incineratoare de cadavre în incinta Fermei 3” trebuia să aibă loc în data de 28 august 2023 la Căminul Cultural din localitate. Primăria a anunțat în data de 27.08.2023 că va muta dezbaterea publică într-o altă locație.

content-image

În data de 28.08.2023, la o zi distanță, Primăria a venit cu un nou anunț în care informa cetățenii din Crevedia că dezbaterea publică nu va mai avea loc deoarece Agenția Națională pentru Protecția Mediului Dâmbovița a anulat-o și o va reprograma la o dată ulterioară.

content-image

Localnicii din Crevedia au decis în data de 28.08.2023 să protesteze la sediul Primăriei și au afișat mesaje împotriva inițiativei Primăriei de a construi incineratorului de cadavre pentru păsări pe raza localitații în care ei domiciliază.

Oamenii din Crevedia acuză factorii poluanți în ceea ce privește o eventuală funcționare a unui astfel de incinerator în localitatea lor.

content-image

content-image

Primarul și unul dintre consilieri, condamnați penal

Primarul din Crevedia, Petre Florin, a avul probleme cu legea în anul 2016. El a fost condamnat penal pentru ascunderea unui furt. Primarul a admis săvârșirea acestei fapte, conform justificărilor, iar Judecătoria Răcari l-a condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.

Aspectul interesant este că, cu toate că fusese deja condamnat penal în luna februarie a anului 2016, Petre Florin a fost ales primar în cadrul alegerilor locale desfășurate în luna mai a aceluiași an. La acea vreme, el deținea funcția de viceprimar în comuna Crevedia. Inițial, a fost ales ca primar din partea partidului UNPR, iar ulterior, în anul 2020, a obținut al doilea mandat ca primar din partea PSD.

content-image

Săndel Mihalache, prieten din copilărie al primarului PSD din Crevedia și condamnat penal definitiv pentru conducerea unei mașini fără permis, a fost angajat de Primăria din Crevedia pe postul de consilier personal al primarului, potrivit documentelor consultate de G4Media.

Conform dispoziției numărul 275 din data de 11 iulie 2023, primarul Florin Petre l-a numit în funcția de consilier personal pe Săndel Mihalache, conform publicației Monitorul Oficial Local Crevedia. Cu toate că numele său nu a fost inclus în document din considerente de protecție a identității, secretara primăriei, Virginia Stancu, a confirmat pentru G4Media că persoana menționată este într-adevăr Săndel Mihalache.

Mihalache a fost condamnat penal în anul 2020 pentru conducerea unui vehicul fără permis, în urma unei sentințe pronunțate de Judecătoria Răcari. Această hotărâre a fost confirmată și de Curtea de Apel Ploiești.

De asemenea, același Săndel Mihalache pare să fi fost implicat într-un dosar penal în care primarul Florin Petre a fost, de asemenea, condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru tăinuirea unui furt.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.