Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV - Fostul șef ANAF își publică rechizitoriul și lansează acuzații INCENDIARE/DOCUMENT

geluDiaconu

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, este al doilea om care ia măsura extremă de a-și publica rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, după Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei. Gelu Diaconu susține că dosarul i s-a fabricat și lansează acuzații grave la adresa procurorilor.

”Aveti atasate doua documente: partea din rechizitoriu care ma priveste (pentru a nu fi acuzat ca obstructionez justitia sau ca pun presiune pe alte parti din dosar, postez doar paginile care fac referie la mine) si declaratia mea de inculpat. In zilele urmatoare voi lua punct cu punct fiecare acuzatie, „rationament” sau presupunere a procurorilor si le voi desfiinta”, susține Gelu Diaconu.

Consultați AICI documentele publicate de Gelu Diaconu.

Fostul șef al ANAF începe apoi tirul acuzațiilor.

”Locul

ROMANIA, tara membra UE

Perioada

01 ianuarie 2012 (data de la care se datoreaza contributia de asigurari de sanatate trecuta prin lege in administrarea ANAF de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) -19 iulie 2016 (data cand se aproba rechizitoriul nr.7/P/2015 de catre din dosarul nr.2663/1/2016/a1 inregistrat la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie)

Personaje

Inculpat DIACONU GELU STEFAN, procuror sef de serviciu DORU FLORIN TULUS, procuror sef sectie CLAUDIU CONSTANTIN DUMITRESCU, specialist LIVIU BALAUR

Definitii

1.Ticalosie=abjectie, faradelege, infamie, josnicie, miselie, marsavie, nelegiuire, nemernicie, netrebnicie;

2.Dosar fabricat=totalitatea actelor referitoare la o persoana caruia trebuie sa-i pui in sarcina o acuzatie care sa para veridica pe baza de fapte care nu sunt reale;

3.Schizofrenie=boala mintala cronica caracterizata prin slabirea si destramarea progresiva a functiilor psihice si prin pierderea contactului cu realitatea;

Declaratie publica (aceeasi pe care am facut-o si in dosar):

“Eu, Diaconu Gelu Stefan, cetatean roman, declar public, cunoscute fiindu-mi consecintele penale ale unei marturii mincinoase, ca, pana la data de 8 februarie 2016, cu o zi inaintea primirii de la DNA a citatiei de suspect, nu am stiut de existenta/discutat despre/interferat cu intentiile, interventiile, actiunile/ numitului Nicolae Paun si ale Asociatiei Partida Romilor Pro Europa. Niciodata in intreaga mea viata pana la data de 8 februarie anul acesta nu am vorbit/luat vreun contact cu cineva din interiorul ANAF sau din exterior, de pe intreaga planeta pamant, despre cei doi subiecti mentionati mai sus si despre activitatea acestora. Pe Madalin Voicu il stiu din media datorita notorietatii sale. Repet, niciodata si nimeni nu a intervenit in vreun fel la mine in favoarea lui Paun & Co, despre existenta carora nu am avut cunostinta pana cu o zi inaintea citarii mele la DNA ”

Obiectivul urmarit

-compromiterea unui personaj politic (numele acestuia vi-l las dvs. sa-l aflati!).

Consecinte in plan personal

-destituirea mea de catre prim-ministrul Dacian Julien Ciolos la solicitarea publica imediata a ministrului Anca Dragu, din functia de presedinte al ANAF pentru implicarea ca suspect in acest dosar;

-punerea sechestrului pe bunurile imobile pe care le-am procurat dupa o munca de o viata;

-blocarea unei afaceri perfect legale a familiei mele initiata cu mult inaintea citarii mele ca suspect in acest dosar;

-distrugerea iremediabila a carierei si a reputatiei mele profesionale, precum si a imaginii mele publice

Consecinte in plan general

-pierderea increderii in justitie, din ce in ce mai accentuata, din cauza dosarelor de genul celui instrumentat de procurorul Tulus & Co.

– Romania este cunoscuta in lume ca fiind tara membra a Uniunii Europene unde fostul sef al fiscului este implicat in fraudarea de fonduri europene. In fapt, este un prejudiciu imens de imagine pentru tara in care traim. Ce sa mai inteleaga bietul contribuabil european despre Romania daca seful fiscului de acolo fura cot la cot cu asociatia romilor fondurile colectate din buzunarul cetatenilor UE?;

-blocarea, cel putin pe termen scurt, a procesului de reforma al ANAF cu consecinte foarte grave care au inceput deja sa se faca simtite; va reamintesc ca, in 2013, impreuna cu echipa mea, am demarat reforma ANAF care ar fi trebuit sa se incheie in 2018-2019. Schimbarea conducerii Fiscului la jumatatea drumului si inlocuirea acesteia cu persoane care nu cunosc paradigma acestei reforme echivaleaza cu stoparea procesului;

-paralizarea asumarii deciziilor in structurile administratiei publice a statului roman, si nu numai, prin frica indusa de fabricarea unor dosare similare.

Comentarii preliminare

La sfarsitul parcursului din instantele de judecata, chiar daca va fi la CEDO, adevarul va iesi la suprafata. Eu chiar am incredere deplina in justitie! Consecintele acestui dosar, mentionate mai sus, vor trebui reparate din pacate de statul roman, adica de dvs., contribuabilii. Si asta pentru ca autorii acestui dosar nu au nici o responsabilitate legala.

Astazi, in prima parte, va pun la dispozitie paginile din rechizitoriu halucinant care privesc pretinsele mele fapte in opinia autorilor dosarului precum si declaratia mea de inculpat. De maine incolo, voi demonta acuzatiile DNA care oricum NU ARE NICI O PROBA IMPOTRIVA MEA pentru simplu fapt ca pretinsele ilegalitati nu s-au petrecut in realitate. Voi demonta enunturile, afirmatiile, rapoartele de constatare ale specialistului DNA etc, unele de-a dreptul caraghioase.

Ca intregul lor esafodaj de acuzatii/afirmatii/constatari/deductii nu are corespondent in realitate, mai treaca-mearga, dar pentru faptul ca rastalmacesc texte legale, acte aflate la dosar, pun patima in redactarea rechizitoriului, trec sub tacere fapte/inscrisuri extrem de relevante pentru cauza, sunt intr-o vadita confuzie din punct de vedere al proceselor de administrare fiscala,etc., toate acestea trebuie sa le fac cunoscute dvs. Aceste aspecte sunt despre persoana mea si eu vreau sa fie publice! Si stiti de ce? Pentru ca imi doresc enorm ca in aceasta tara sa nu i se mai intample nimanui ceva asemanator celor ce mi s-au intamplat mie de la momentul citarii la DNA, din 09 februarie 2016!!!

Imediat dupa atribuirea calitatii de suspect in acest dosar, inainte de destituirea mea din functia de presedinte ANAF, am trimis un mail tuturor angajatilor ANAF prin care ii informam ca ma aflu in fata “unei ticalosii bazate pe un dosar penal fabricat”. Inclusiv pentru acest mail sunt incriminat in rechizitoriu! Ca sa vezi, ei imi distrug sanatatea, cariera, linistea familiei, reputatia, si eu, stiind ca nu am facut nici cea mai mica ilegalitate, trebuie sat tac malc, sa ma plimb ani de zile prin instante, iar domniile lor sa isi vada linistiti de treaba. Eventual sa mai faca vreo victima asa cum s-a intamplat si cu mine.

Nu, domnilor, ma voi apara in instanta si public cu toata puterea si indiferent ce alte “dosare” imi veti mai pune in carca.

Astazi, dupa ce de cateva zile studiez cate 10-12 ore pe zi acest dosar (si o voi face pana cand il voi invata pe de rost!) la care nu am avut acces pana la inaintarea in instanta pentru ca nici nu mi-a trecut prin cap ca nu se vor lamuri lucrurile in faza urmaririi penale (de asta nici nu am avut avocat), mai afirm o data public si mai raspicat: in acest caz nu este vorba numai despre incompetenta…este vorba de mult mai mult.

Si aceasta v-o spune si va v-a demonstra-o un om care nu a venit la sefia ANAF de la lipit afise!!!”, scrie Gelu Diaconu, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.