Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV! Hackerul Guccifer, ajutor pentru Comisia SRI: 'Vom merge saptămâna viitoare...'

Marcel Lehel Lazăr Guccifer

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a anunţat că membri forului legislativ se vor duce, marţea viitoare, la sediul central al SRI, la direcţia juridică, pentru a afla detalii despre cum erau aplicate protocoalele Serviciului cu alte instituţii din Justiţie.

Declaraţia lui Manda vine în contextul unui comentariu într-o emisiune difuzată, joi seară, de postul Antena 3 în care i se spunea că forul legislativ de control al SRI poate solicita autorităţilor române şi americane să pună la dispoziţie documentele şi rechiziitorile care se regăseau în e-mailul fostului director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, care se presupune a fi fost spart de hackerul Guccifer în anul 2014.

"Despre protocol sau rechizitoriu e un alt subiect. Vom merge saptămâna viitoare la comisia juridică a SRI pentru a vedea cum funcţiona aplicarea protocolului", a afirmat Claudiu Manda, potrivit Mediafax.

Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de “Guccifer”, a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 şi a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzaţiile de furt de identitate şi acces neautorizat asupra unor computere. Lazăr a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebrităţi, directori de afaceri şi personaje politice precum Sidney Blumenthal, un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail, confidenţi ai fostului preşedinte George W. Bush şi fostul secretar de stat Colin L. Powell.

Vezi şi: Concluzie inedită a cercetătorilor: De ce e bine să vorbeşti cu tine însuţi la persoana a treia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.