Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV - Robert Cazanciuc (PSD) s-a dezlănțuit împotriva lui Tudorel Toader în Parlament

Președintele Comisiei Juridice a Senatului, fost ministru al Justiției, Robert Cazanciuc (PSD), a declarat, luni, la dezbaterile din comisiile de resort pe marginea bugetului Ministerului Justiției pe anul 2019, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar fi trebuit să aibă curajul să vină la discuții și că bugetul propus de minister este „inadmisibil”, fiind de trei ori mai mic decât cel propus de fostul ministru PSD al Justiției, Florin Iordache.

La discuții a participat secretarul de stat din Ministerul Justiției, Mariana Moț.

„În primul rând, îmi pare rău că dl ministru nu a avut curaj să vină în Parlament. În al doilea rând, dna secretar de stat, noi în Parlament am făcut legile justiției, modificarea codurilor, Ministerul Justiției trebuie să se ocupe de infrastructură în general.

Stau și mă uit la execuția bugetară de 6 milioane, cred că este cea mai mică din ultimii 20 de ani. Mă întreb cum de aveți curaj să ne propuneți un buget de investiții de 8 milioane mai mic de 3 ori decât a propus Florin Iordache. Aveți execuție care nu acoperă nimic anul trecut, nu acoperă nimic anul acesta. Numai pentru Prahova aveți nevoie de 15 milioane pentru a finaliza o construcție, cea mai mare după București, care trebuia să fie gata din 2017 potrivit contractului.

Și mai aveți curajul să propuneți în proiectul de buget un termen de 2021.Nu știu cui vă adresați, dar nu cred că cetățenilor din Prahova.

Faptul că au fost unii acolo care au vrut să privatizeze actul de justiție nu îmnseamnă că 90% din cetățemii celor trei județe deserviți de Ploiești trebuie să sufere pentru că Ministerul Justiției nu își face treaba și nu știe să negocieze cu vecinul lui, Ministerul de Finanțe. Mie mi se pare inadmisibil bugetul de investiții al Ministerului Justiției, nu a fost niciodată așa de mic, nici măcar în perioada cea mai grea, în criză, dl Predoiu e aici de față și poate să confirme acest lucru. Nu aveți ce să explicați, doamnă secretar de stat, trebuia să explice dl ministru Toader acest lucru și trebuia să vină aici să ne spună cum de ne propune un buget de trei ori mai mic decât a propus dl Florin Iordache”, a declarat Robert Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.