Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expo 2020 Dubai: Activităţile din secţiunea Tradition Reloaded a Pavilionului României continuă cu participarea IE Clothing

EXPO Dubai 2020

Activităţile din secţiunea Tradition Reloaded a Pavilionului României la Expo 2020 Dubai continuă în luna ianuarie 2022 cu participarea IE Clothing, un brand ce transmite o parte din povestea tradiţiei şi culturii româneşti, conform unui anunţ publicat miercuri pe pagina de Facebook a pavilionului.

Misiunea pe care şi-a propus-o IE Clothing este reinventarea iei şi transpunerea valorilor culturale româneşti în vestimentaţie contemporană. Brandul păstrează simbolurile şi culorile costumelor tradiţionale. Acesta a luat naştere din dorinţa de a duce mai departe identitatea românească şi de a aminti generaţiilor următoare că ia reprezintă cel mai de preţ articol vestimentar din portul tradiţional, fiind lucrată cu multă migală şi sârguinţă de mâinile pricepute ale femeilor.

Produsele vestimentare sunt lucrate manual, de la cusături complexe la broderii tradiţionale, mărgele sau perle supra-dimensionate. Mesajul pe care îl transmite IE Clothing este de a respecta trecutul şi tehnicile tradiţionale de cusut şi brodat, precum şi designul portului tradiţional, potrivit Agerpres.ro.

Vizitatorii Pavilionului României la Expo 2020 Dubai vor avea posibilitatea să cunoască îndeaproape meşteşugul creării acestor articole vestimentare începând cu data de 6 ianuarie, în cadrul atelierelor interactive şi extrem de creative în care atât pasionaţii de design vestimentar, cât şi cei care vor să descopere mai multe detalii despre broderia specifică iei tradiţionale româneşti sunt invitaţi să intre înt-o lume fascinantă de creaţie românească, marca IE Clothing.

În spatele brandului IE Clothing se află două absolvente ale Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, Iulia Ghenea şi Emilia Tudoran, iar numele acestuia pleacă de la iniţialele celor două fondatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.