Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturi de aproape 7,3 miliarde euro, realizate de Regiunea Centru în primele opt luni din 2018

grafic crestere

Regiunea Centru a realizat în primele opt luni din 2018 exporturi în valoare totală de 7,29 miliarde de euro, în creştere cu 7,4% faţă de perioada corespunzătoare din 2017, potrivit unui raport transmis marţi AGERPRES de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

În cadrul judeţelor componente regiunii, Braşovul a avut o pondere de 32,6% în totalul exporturilor realizate în perioada ianuarie-august 2018. Urmează Sibiu, cu 29,4%, şi Alba, cu 23,2%. La o distanţă apreciabilă se situează judeţul Mureş, cu 9,1%, urmat de Covasna, cu 3,0%, şi Harghita, cu 2,9%.

DRS Alba mai arată că importurile realizate între 1 ianuarie - 31 august 2018 au fost în valoare de 6,55 miliarde de euro. Comparativ cu perioada corespunzătoare din 2017, valoarea importurilor a fost, la fel ca la exporturi, mai mare, respectiv cu 13,2%.

În totalul importurilor regionale realizate în perioada de referinţă, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată valoare, iar cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în Covasna.

Balanţa comercială a Regiunii Centru a înregistrat în primele opt luni ale anului trecut un excedent în valoare de peste 744 milioane de euro. A avut valori pozitive în judeţele Sibiu, Braşov, Alba şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita, mai arată DRS Alba în raportul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.