Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile de ceasuri ale Elvetiei, in cadere libera

ceas

Exporturile de ceasuri ale Elvetiei au scazut in aprilie cu 11%, continuand evolutia negativa din ultimele 10 luni, declinul pietei globale fiind cel mai grav, dupa 2009.

Ajustat la numarul de zile lucratoare, scaderea de luna trecuta a livrarilor de ceasuri a fost de 15%. In luna martie, declinul exporturilor a fost de 16%. Exporturile in China au inregistrat o scadere de 36%, un nou semn al declinului accentuat al vanzarilor de bunuri de lux in a doua mare economie a lumii, dar livrarile au avut o evolutie negativa si in Europa.

Declinul din aprilie a fost generat in mare parte de ceasuri cu preturi en-gros pornind de la 3.000 de franci, potrivit Federatiei Industriei Ceasurilor Elvetiene.

Richemont, producatorul ceasurilor Cartier, a anuntat saptamana trecuta un declin al vanzarilor de 18% in aprilie. Actiunile Richemont au pierdut o treime din valoare in ultimul an, iar in dimineata zilei de marti erau in coborare cu 1,5% la bursa din Zurich.

De asemenea, titlurile Swatch sunt in declin cu 1,3%. Pe scurt, printre altele, stocurile uriase de ceasuri din China au obligat comerciantii sa scada preturile atat de mult incat unele tipuri sunt si cu 25 mai ieftine ca in Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.