Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile de înghețată rusească în Statele Unite au crescut de 3,7 ori de la începutul acestui an

vestidinrusia.ro
inghetata mancare dulciuri

În primul trimestru al acestui an, exporturile de înghețată rusească în Statele Unite au crescut de 3,7 ori, până la 1900 de tone, relatează Rossiiskaia gazeta.

Suma totală a contractelor încheiate cu americanii s-a ridicat la 4,7 milioane de dolari, precizează cotidianul menționat, citând agenția ”Prime”, ce preia datele comunicate de Centrul Federal pentru Dezvoltarea Exporturilor de Produse Agricole (FGBU ”Agroexport), subordonat Ministerului Agriculturii al Rusiei.

Locul secund printre importatori, la această categorie, este ocupat de China, ale cărei achiziții de înghețată produsă în Rusia au crescut cu 43% în expresie fizică (până la 576 tone). În expresie valorică, această creștere a fost și mai semnificativă – de 66%, până la 2,6 milioane de dolari.

În total, potrivit datelor Serviciului Federal al Vămilor, de la începutul anului, Rusia a exportat 5600 tone de înghețată (o creștere de 13% comparativ cu perioada similară a anului trecut).

În ultimii cinci ani, exporturile de înghețată s-a dublat, practic, acest produs fabricat în Rusia fiind cumpărat de 35 de țări ale lumii, precizează Rossiiskaia gazeta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.