Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile în creștere ale Germaniei în SUA au ajutat cea mai mare economie a Europei să evite o recesiune în trimestrul al treilea

pixabay.com
diverse, trend, economie

Exporturile în creștere ale Germaniei în SUA au ajutat cea mai mare economie a Europei să evite o recesiune în trimestrul al treilea, potrivit datelor oficiale publicate joi, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: ISU Timiș anunță INTERVENȚII de ultimă oră în blocul morții din Timișoara: ping - pong cu NERVII celor evacuați

Astfel, conform datelor Oficiului Federal de Statistică, cererea americanilor pentru bunurile germane rămâne puternică, în ciuda amenințărilor președintelui Donald Trump de mărirea tarifelor asupra importurilor de mașini europene.

Economia germană, bazată pe exporturi, a evitat să intre în recesiune în trimestrul al treilea al acestui an, deoarece consumatorii, cheltuielile de stat și construcțiile au dus la o expansiune trimestrială de 0,1%. De asemenea, exporturile au evoluat mai bine decât în ultimele trei luni, transmite sursa precizată.

Vezi si: Regrupări la prezidențiale: tabloul de start pentru turul 2

Exporturile au crescut, în trimestrul al treielea, cu 1,7% față de anul trecut, după o scădere de 1,3% în T2 al anului curent. Potrivit datelor oficiale, SUA și Franța au rămas cei doi mari clienți ai Germaniei.

Totodată, exporturile germane în SUA au crescut, în T3, cu 7,6% față de anul trecut, după o majorare de 5,3% în ultimele trei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.