Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile israeliene de materiale de apărare sunt în uşoară scădere faţă de anul precedent

Operation World
Israel

Exporturile israeliene în domeniul apărării s-au cifrat în 2019 la 7,2 miliarde de dolari (6,4 miliarde de euro), în uşoară scădere faţă de anul precedent, când au totalizat 7,5 miliarde de dolari, a informat luni Ministerul Apărării, transmite AFP.

Potrivit şefului direcţiei israeliene de cooperare internaţională în materie de apărare, Yair Kulas, este posibil ca pandemia de COVID-19 să aibă un impact asupra vânzărilor în anul în curs, potrivit agerpres.ro.

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

'Ne aşteptam la o creştere a vânzărilor în 2020, dar pandemia a devastat economia mondială şi sectorul de apărare', a afirmat el, citat într-un comunicat.

Ministerul Apărării precizează că, la fel ca în 2018, destinaţia principală a exporturilor a fost zona Asia-Pacific (41%), urmată de Europa (26%) şi de America de Nord (25%).

Guvernul nu comentează contractele de vânzări de armament ale companiilor israeliene, însă comunicatul afirmă că aproximativ 120 de astfel de societăţi au semnat zeci de contracte în 2019.

Citește și: După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, Cătălin Tolontan și-a modificat ancheta: ‘Interlopul din bandele din Berceni’ a devenit polițist local

Produsele cel mai vândute sunt radarele şi sistemele de alertă (17% din total), urmate de rachete şi sisteme de apărare aeriană (15%).

Israelul mai vinde, în principal, drone, echipamente de avionică, sisteme de reperare, de comunicaţie, de securitate cibernetică şi de armament, reiese din acelaşi comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.