Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziția "Minunata lume nouă - Case de vis ale migranților" se întoarce în Germania

www.promptmedia.ro
casa expozitie

Expoziția "Minunata lume nouă - Case de vis ale migranților" se întoarce, miercuri, în Germania, după ce a fost prezentată în patru orașe din România, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Rezultatul proiectului demarat de Institutul Cultural Român din Berlin în colaborare cu Departamentul Europa Centrală şi de Sud-Est din cadrul Muzeului Culturilor Europene Berlin în 2015, expoziția "Minunata lume nouă - Case de vis ale migranților" prezintă la Ulm, începând de joi, o variantă extinsă a manifestării itinerate până în prezent la Cluj-Napoca, București, Timișoara și Bistrița.

Fotografiile realizate de Petruƫ Cǎlinescu, Matei Bejenaru, Gavrilo Masniković, Bojan Mrđenović, Ivana Masniković-Antić vor fi prezentate în spațiile Muzeului Central al Șvabilor Dunăreni Ulm (Donauschwäbisches Zentralmuseum Ulm) până pe 28 octombrie.

Citește și: Cum funcționează campaniile publicitare pe Facebook și pe Google Adwords

Inițial, proiectul era dedicat caselor migranților români, dar, între timp, demersul s-a dezvoltat cuprinzând și construcții din alte două state din sud-estul Europei: "Expoziția prezintă exemple de case de vis din România, Serbia și Croația și pune în evidență totodată contextul lor economic și social. Așa numitele case făloase, construite de migranții români începând cu anul 2000 în trei regiuni din nordul României, sunt comparate cu casele reprezentative ale migranților sârbi și croați care au plecat să lucreze în țări din Vestul Europei încă de la începutul anilor '60", arată organizatorii.

Proiectul este curatoriat de Beate Wild și Raluca Buțincu Betea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.