Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia de fotografii inedite 'Lights on! Fellini’s 8 ½' va fi inaugurată la Bucureşti de Noaptea Galeriilor

icr.ro
expozitie

„Lights on! Fellini’s 8 ½”, expoziţia de fotografii inedite din colecţia lui Antonio Maraldi, va fi inaugurată la Bucureşti, vineri, odată cu evenimentul Noaptea Galeriilor.

Expoziţia, care a fost prezentată vara aceasta la Cluj-Napoca, în cadrul TIFF, va fi deschisă la galeria Galateca până pe 7 noiembrie, la finalul centenarului Federico Fellini, potrivit news.ro.

Citește și: Bucurie FURATĂ - Proaspătul primar ales al Sectorului 5, PIEDONE, așteptat la instanță în dosarul Colectiv

Vernisajul va avea loc vineri, la ora 19:00, în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor, unde vor fi proiectate două filme dedicate celebrului regizor italian.

Lumea extraordinară a lui Fellini prinde viaţă graţie fotografului Paul Ronald, care a captat momente de neuitat de pe platoul de filmare al producţiei „8 ½”, surprinzându-i pe regizor, pe actorii Marcello Mastroianni şi Claudia Cardinale în momente de respiro, pregătindu-se de filmare şi discutând.

Fotografiile au fost nepublicate mai multe decenii, până când Paul Ronald i-a oferit lui Antonio Maraldi, responsabil pentru Centro Cinema Città di Cesena, negativele din 1963. Selecţia a luat forma acestei expoziţii, pentru care Maraldi este curator.

Citește și:  Dan Tudorache face ACUZAȚII: Cei de la USR nu vor renumărare pentru că știu ce s-a întâmplat!

Vor fi proiectate „Fellini fine mai” (2019), de Eugenio Cappuccio, un documentar cu materiale inedite despre „lumea secretă” a unuia dintre cei mai influenţi cineaşti din istoria cinematografiei, şi „Il lungo viaggio Fellini” (2006), un scurtmetraj de animaţie produs de Regiunea Emilia-Romagna şi de Fundaţia Federico Fellini, bazat pe desene realizate de regizor (un pasionat caricaturist) şi narat de poetul Tonino Guerra.

Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) va avea loc la Bucureşti pe parcursul a trei seri, pentru a reduce riscul de aglomeraţie. Cea de-a 14-a ediţie propune un program nocturn de 18 ore, între 2 şi 4 octombrie 2020, şi implică 53 de spaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.