Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Horia Bernea: de la grădină la iconostas', la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

www.stireacalda.ro
muzeul taranului

Expoziţia „Horia Bernea: de la grădină la iconostas” va putea fi vizitată în sala „Irina Nicolau” a Muzeului Naţional al Ţăranului Român în perioada 12 august - 15 septembrie, potrivit news.ro.

Expoziţia marchează 20 de ani de la moartea artistului.

Horia Bernea, aşa cum el însuşi afirma, a căutat în arta sa dialogul, colaborarea cu Dumnezeu. După ce a parcurs o etapă conceptualistă, abstractă, s-a întors gradual spre arta figurativă. A abordat genuri şi teme consacrate, şi-a impus limite în pictură şi a perseverat în a se apropia de resorturile ultime ale lumii ce ne înconjoară, cu instrumentele unui pictor care nu a negat nici arta contemporană, nici tradiţia. A considerat arta nu un scop în sine, ci un ajutor în supravieţuirea spirituală, iar împărtăşirea bucuriilor pe care le-a trăit în drumul său către adevăr a numit-o mărturisire.

Citește și: SURSE Soția fostului colonel SRI, în prezent FUGAR, Daniel Dragomir a dat cu subsemantul la Serviciul de Probațiune după revenirea în țară

Efortul său integrator în plan artistic a stat sub semnul crucii, pe care a recunoscut-o, cu neîncetată uimire, în toate. Prin expoziţia „Crucea”, a marcat înfiinţarea Muzeului Ţăranului Român, punând în lumină credinţa creştină ca fundament al civilizaţiei satului românesc şi importanţa crucii ca reper în contemporaneitate. El a aşezat şi expoziţia permanentă a Muzeului.

Cele mai multe dintre lucrările ce vor fi expuse la MŢR au fost puse la dispoziţie de colecţionarii dr. Sorin Costina, Daniel şi Roxana Ghiuruţan şi Doina şi Constantin Xifta.

Expoziţia va face parte din seria de evenimente Zilele Muzeului Ţăranului, organizată între 10 şi 20 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.