Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Maşinile Bucureştilor (VIII - Nemţoaicele Oraşului)', sâmbătă, la Romexpo

Artmark
Mercedes-Benz 170V masina de epoca

Expoziţia "Maşinile Bucureştilor (VIII - Nemţoaicele Oraşului)" va fi organizată de Retromobil Club România, filiala Bucureşti, sâmbătă, la Salonul Auto Bucureşti din incinta Romexpo.

O continuare a seriei de expoziţii tematice de succes lansată în anul 2021 sub numele "Maşinile Bucureştilor", ediţia a VIII a îşi propune să aducă o celebrare a zilei Republicii Federale Germania prin evocarea aportului său incontestabil la dezvoltarea fenomenului automobilistic mondial printr-o expoziţie de automobile atestate istoric fabricate în Germania între anii '60 - '90, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pionierii automobilelor, Karl Benz şi Nicolaus Otto, au dezvoltat motoare cu ardere internă în patru timpi la sfârşitul anului 1870, iar Karl Benz a adaptat designul unui trăsuri în 1887, realizând prima maşină modernă. Până în 1901, Germania producea aproximativ 900 de maşini anual. BMW, deşi a fost fondată în 1916, nu a început producţia auto până în 1928.

Pe lângă dezvoltarea şi extinderea proiectelor de autostrăzi majore, proiectul Volkswagen a avut ca scop proiectarea şi construirea unei "maşini populare" robuste, dar ieftine, al cărei produs a fost Volkswagen Beetle, prezentat în 1937.

Fabrica Volkswagen din Wolfsburg a continuat să producă Volkswagen Beetle în 1945, iar Mercedes-Benz a reluat producţia în 1946 cu seria 170. Opel a reînviat maşinile de dinainte de război Opel Olympia în 1947 şi Opel Kapitan în 1948. Ford, care a reluat producţia de camioane în 1945, iar cea de autoturisme în 1948. Porsche a început producţia maşinii lor sport Porsche 356 în 1948.

În prezent, cinci companii germane şi şapte mărci domină industria auto din ţară: Volkswagen AG ( şi subsidiarele Audi şi Porsche), iar alături de Statele Unite, China şi Japonia, Germania este unul dintre primii 4 producători de automobile din lume.

Expoziţia va putea fi vizitată între orele 10,00 şi 16,00 în cadrul Salonului Auto Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.